5 primena ozonatora plus u domaćinstvu

Primena ozona u domaćinstvu

Ozonatori imaju široku primenu u domaćinstvima, budući da se izuzetno lako koriste, uz praćenje uputstava su veoma bezbedni i značajno unapređuju higijenu životnog prostora i doprinose održavanju zdravlja ukućana. Pored domaćinstava, ozonatori su odlični i za radna mesta i kancelarije, gde prečišćavaju i jonizuju vazduh.

U domaćinstvima se ozonatori koriste ne samo za čišćenje vazduha, već i za sterilizaciju vode, smrznutih proizvoda, mesa, voća, povrća, posuda, svakodnevnih predmeta itd.

  • Prečišćavanje vazduha

Vazduh u prostorijama, u kojima često boravi cela porodica je često zagađen, ustajao ili ima neprijatan miris. Ozonator plus je uređaj, koji za samo 10 minuta može da očisti vazduh u kuhinji, dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili kupatilu. Dok čisti vazduh, ozonator dezinfikuje i sve površine u prostoriji, brzo i jednostavno. Aparat uklanja iz vazduha sve neprijatne mirise – duvanski dim, miris kućnih ljubimaca, miris obuće. Ozonator uklanja gljivice, jednoćelijske organizme, gemma bakterije, vegetativne bakterije, viruse, sa posebnim naglaskom na rotavirus i izuzetno opasne SARS viruse.

  • Prečišćavanje vode

Voda koju koristimo za piće i kuvanje je često zagađena – ozonator je uređaj, koji prečišćava vodu i uklanja razne zagađivače. Ovaj uređaj smanjuje mutnost vode i uspešno uklanja gvožđe, mangan i sulfide. Iako se voda najčešće dezinfikuje hlorom, ozon ima i do 600 puta jače dejstvo i deluje i do 20 puta brže. Za razliku od hlora, ozon ne ostavlja nikakve štetne nusprodukte u vodi.

  • Prečišćavanje hrane

Prehrambeni proizvodi – voće, meso, povrće, žitarice, riba i morski plodovi, – mogu da budu zagađeni raznim pesticidima, veštačkim đubrivima, antibioticima, hormonima i drugim štetnim materijama. Unosom ovih namirnica nećemo razviti nikakve simptome u kratkom roku, ali one dugoročno narušavaju naše zdravlje i slabe imunitet. Zato je izuzetno važno, da pre konzumiranja hranu očistimo od ovih štetnih supstanci pomoću ozonatora. Pranjem voća i povrća u ozoniranoj vodi produžava se i njihova svežina i trajnost.

  • Sterilizacija predmeta,odeće i obuće

Ozonatorom možemo da sterilišemo i dezinfikujemo i druge predmete,odeću i obuću koja se nalazi u našem domaćinstvu ili je unnosimo, a posebno stolne posude i prekrivače. Ozonator je idealan i za uklanjanje neprijatnih mirisa u frižideru.

  • Anioni – kiseonik života

Ozonator plus može da se postavi na sto, pod, ili da se montira na zid. Rukovanje aparatom je jednostavno. Uređaj ima ergonomičan dizajn, radi tiho i učinkovito. Uređaj nema filtere ili potrošne delove, koje je potrebno menjati.

Prilikom korišćenja ozonatora, neophodno je pridržavati se svih bezbednosnih mera i uputstava, kako bi korišćenje aparata bilo efikasno i savršeno bezbedno!